Wall of Fame

/ / / /

Anton Corbijn - MOØDe

Texts: Anton Corbijn, Karen Van Godtsenhoven
Publisher: Hannibal Books
Design: Tim Bisschop & Anton Corbijn
Printing: die Keure, Bruges
240 pp / 170 × 240 mm / hardcover / English

BORDSPEL UP!

Concept en ontwerp door Matthew Law http://mattthewlaw.com/

Imprimex en Shirting van Van Heek Textiles zijn gebruikt voor het board en berg attribuut van het spel. Voor de kaarten is Pristine White van Colourplan gebruikt.

Materiaal distributie in Nieuw-Zeeland door PaperSource
Fotografie door Matthew Law

Marc Mulders. Werken 1980-2020 – Special Edition

MARC MULDERS. WERKEN 1980-2020 – SPECIAL EDITION

De Special Edition van de publicatie 'Marc Mulders. Werken 1980-2020' bestaat uit een gesigneerd exemplaar van de publicatie inclusief luxe omslag, collage en tekening, 2 kunstwerken op papier, kunstwerk van glas (raamhanger), t-shirt, mondkapje, distel-collage en een vlag van The Green Man.

Het werk is gebonden door een bekende Nederlandse boekbinder, Gijs Wortel. Voor elk exemplaar werd een indrukwekkende 1,5 meter Dubletta gebruikt.

Bijdrage door:

Ontwerp en uitvoering: Mark van den Eijnden
Binding: Gijs Wortel
Glaswerk productie: Ad van den Hoven
Ontwerp en productie van de verpakking : John van Hoorn
Plantaardig vormgeefster: Babette Kessels
Fotografie: Van den Eijnden - ontwerp

Meer informatie: http://vandeneijnden-ontwerp.nl

Mario Testino: Pasito a Paso

Pasito a Paso is een boek van Mario Testino, opgedragen aan Marinera.
Marinera is een traditionele dans afkomstig uit Peru - het moederland van de bekende fotograaf. Het boek staat vol met boeiende fotografie en bijbehorende verhalende verhalen die de evolutie van de dans beschrijven en de schoonheid ervan bevestigen.

Het boek is gebonden in Reprotex. Het materiaal werd offset gedrukt om de rijke rode tint op de rug en achterkant te verkrijgen, en zwart-witte tinten in combinatie met de contrasterende rode titel op de voorkant van het omslag.

Bedrukking door www.graficabiblos.com

Distributie in Peru www.resmark-peru.com/

 

 

Menukaarten met botanische print

Menukaarten gebonden in Metallium. Prachtige UV-bedrukte botanische prints sieren de binnenkant, terwijl de omslag goudfolie gestempeld is.

Werk van Unicover

Vouwbare kaft

Een boek van Smiljan Radic, een van de meest gerenommeerde architecten in Chili. Het boek met de naam Obra Gruesa/Rough Work presenteert vierentwintig beroemdste werken waar de architect tussen 1990 en 2015 aan heeft gewerkt. Rijk gedocumenteerd met foto's, illustraties en gedetailleerde tekeningen en schetsen.

Wat dit boek bijzonder maakt, is het simplistische maar verfijnde ontwerp, het prachtige bindwerk en een vouwbare kaft die in beide richtingen beweegt. De kaft, gebonden in Brillianta, blijft bij het doorbladeren van het boek op zn plaats maar vormt zich ook naar het boek wanneer het boek op handen gedragen wordt.

Obra Gruesa / Rough Work

Illustrated Architecture van Smiljan Radic

Uitgegeven door Hatje Cantz en Ediciones Puro Chile

 

Moderne Bijbel van Bibliotheca

Bibliotheca, een moderne versie van de Bijbel, kenmerkend door de strakke lijnen en minimalistisch design. Met het doel om de Bijbel voor een bredere publiek toegankelijker te maken, werd er veel aandacht besteed aan de selectie van de juiste lettertypen, materialen en opmaak.

Ontwerp: Adam Lewis Greene

Productie: Kösel

Website: www.bibliotheca.co

Fotografie: Bibliotheca

 

 

De Best Verzorgde Boeken 2018

33 boeken voor De 33 Best Verzorgde Boeken gebonden in 33 kleuren van Brillianta.

Design: Gert Jan Slagter

Uitgever: CPNB Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek

Jose Cuervo Margarita Kit

Jose Cuervo Margarita Kit van Wright Studio. Deze mooie box is bekleed met Brillianta®, een mooi en klassiek omslagmateriaal dat geschikt is voor vele toepassingen.

Project van: Winter & Co UK Ltd., www.winter-company.com

Karen Hackenberg Monograph

Monografie met kunst van Karen Hackenberg. Gedrukt in een zeer beperkte oplage van 50 stuks. Voor de rug van het boek is Brillianta 4000 (zwart) gebruikt. Voor de cassette om het boek is gebruik gemaakt van Brillianta 4312 (groen) en Brillianta 4058 (geel). 

Ontwerp: Murray Lemley,  Druk: Lenoirschuring, Cassette: FopmaWier.

The Migrant

Bij de internationale jurering van Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig heeft het boek "The Migrant" van Anaïs López een Bronzen Medaille gewonnen.

Het boek is gebonden in Dubletta 3257.

Ontwerp: Teun van der Heijden, productie: Drukkerij Rob Stolk.

Museum De Lakenhal

Boek over de 145-jarige geschiedenis van Museum De Lakenhal, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vriendenvereniging, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal.

Gebonden in Dubletta 3257, design van Karen Polder, afwerking verzorgd door Boekbinderij Van Waarden en gedrukt door NPN Drukkers.

Van Gogh Kabinet

In opdracht van het Van Gogh Museum vervaardigde buro Typography Interiority & Other Serious Matters, een kabinet met daarin facsimile's van de vier enig overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh. Om de originele linnen omslagen van twee van deze boeken zo dicht mogelijk te benaderen, is gebruik gemaakt van onze omslagmaterialen Fancy Linen en Halflinnen Dark!

Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer is één van de bestverkopende boeken in Nederland op dit moment! (Januari 2019)
Een belangrijk moment voor zowel Ilja Leonard Pfeijffer als Van Heek Textiles, aangezien het boek gebonden is in Brillianta®.

Liberamicorum WvE

Liberamicorum ter gelegenheid van de pensionering van de bekende Belgische advocaat (en boekenliefhebber) Willy van Eeckhoutte, samengesteld door vrienden, collega's en bewonderaars.
Het boek is voorzien van WvE's initialen en heeft illustratieve typo-pagina's die fungeren als openers van de hoofdstukken.
Gebonden in Brillianta Calandré 34039.
Gemaakt door Studio Nej de Doncker voor Uitgeverij Wolters Kluwer België.
http://www.nej.be/the-complete-works/detail/liberamicorum-wve.html

 

Oprah Winfrey

Door de jaren heen heeft Oprah Winfrey geschiedenis geschreven. Uit al haar ervaringen heeft ze levenslessen verzameld - die ze deelt in O, de populaire 'What I know for Sure' -column van The Oprah Magazine, een maandelijkse bron van inspiratie en openbaring. Deze verhalen zijn nu verzameld in What I Know For Sure, een prachtig boek gebonden in linnen met een leeslint,  boordevol inzicht en onthullingen van Oprah Winfrey.
www.ecofibers.com

Miró and the Catalan poets

Miró and the Catalan poets is een genummerde gelimiteerde uitgave van 1.500 exemplaren, bestaande uit een groot-formaat boek en een studieboek in een cassette. Het project is uitgevoerd door Vicenç Altaió, één van de grootste experts in de schilder, in nauwe samenwerking met de erven van Joan Miró, de Joan Miró Foundation in Barcelona en de Pilar and Joan Miró Foundation in Palma .
Materiaal: NATUURLINNEN GEEL als SAPHIR 21783 en NATUURLINNEN ZWART als BRILLIANTA 4000.
Uitgever: ENCICLOPÈDIA CATALANA
Project van: Winter & Company Spain

 

Footnotes for the Panther

Boek van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (1955), waarin hij gesprekken voert met schrijver Denis Hirson over de enorme complexiteit van het maken van kunst.

Ontworpen door Oliver Barstow en uitgevoerd in onze nieuwe Senator trendkleur 74000.

KEN FOLLET

Het allereerste boek in onze kwaliteit Brilliance, een 100% FSC gecertificeerd materiaal waardoor het gehele boek van begin tot einde voldoet aan de FSC vereisten.

“Het eeuwige vuur” oftewel in Duitsland “Das Fundament der Ewigkeit” van internationaal bestseller schrijver Ken Follet.

De Best Verzorgde Boeken 2015

In Hondje, de enige echte van Yvonne Jagtenberg, volgen we met frivole verbazing de belevenissen van dit montere dier door de vier seizoenen heen. De frisse helderheid van dit kinderboek, zowel in de indeling als de synergie tussen tekst en beeld, kreeg meteen pluimen op de hoed. “Sfeervolle illustraties, goed gekozen lengtes van de verhaaltjes en een mooie linnen band.” 
Uitgevoerd in Brillianta  4320

Juwelendoos

Bewaar uw juwelen en kleine accessoires in een uniek ontworpen Brillianta juwelendoos met achttien vakken voor uw oorbellen, ringen en andere accessoires. www.prints-international.com

Display

A4 formaat display voor foto’s of certificaten, gemaakt in Brillianta. www.prints-international.com

Fotolijstje

Fotolijstje gemaakt in Brillianta. Leuk om cadeau te geven en gemakkelijk per post te versturen. www.prints-international.com

Magic fotoalbum

Maak uw herinneringen nog meer speciaal door ze te bewaren in deze met de handgemaakte Magic fotoalbums. www.prints-international.com

Handgemaakt fotoalbum

Maak uw herinneringen nog meer speciaal door ze te bewaren in deze met de handgemaakte Brillianta fotoalbums voorzien van embossing. www.prints-international.com

Gastenboek

Gastenboek, te verfraaien met foto's, berichten en scrapbooking materialen! Embossing op Brillianta. www.prints-international.com

Pennenbak

Luxe pennenbak voor al uw pennen, potloden en andere bureauaccessoires, gemaakt in Brillianta. www.prints-international.com

Cadeaukaartendoos

Delicaat handgemaakt in Brillianta; dit is de perfecte doos om cadeau kaarten op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden in op te bergen. www.prints-international.com

Agenda

Met deze agenda kunt u de hele dag uw taken en activiteiten plannen. Het is ingedeeld per uur zodat er nog strakker gepland kan worden. Omslag: Natuurlinnen www.prints-international.com

Agenda

Plan uw jaar met Prints 2016 + 2017 agenda’s. Organiseer uw agenda met de 18 maanden kalender, waarmee u uw taken en activiteiten kunt plannen van juli 2016 tot december 2017. Overzichtelijke indeling waarbij tegelijkertijd notities en aantekeningen gemaakt kunnen worden. Omslag: Brillianta. www.prints-international.com

Tissuedoos

Houdt uw tissues schoon in deze exclusieve en decoratieve Brillianta tissuedoos. www.prints-international.com

Bureauhouder

Houdt uw bureau netjes en schoon door uw benodigdheden in deze Magic houder te plaatsen. www.prints-international.com

Bureauhouder

Houdt uw bureau netjes en schoon door uw benodigdheden in deze Natuurlinnen houder te plaatsen. www.prints-international.com

Opbergdoosje

Een leuke manier om uw, pennen en andere kantoorartikelen op te bergen. Dit handige en inklapbare hoesje is voorzien van een magnetisch deksel en gemaakt in Brillianta. www.prints-international.com

Opbergkastje

Zorg ervoor dat uw bureau opgeruimd is met deze handgemaakte lade. Kastje omplakt met Brillianta. www.prints-international.com

Notitieblok

Zorg ervoor dat u uw notities altijd netjes geplaatst en dichtbij heeft. Ideaal voor bij de telefoon, op je nachtkastje of bij de computer. Combinatie papier en Brillianta. www.prints-international.com

Handgemaakt archief

Houdt uw documenten intact wanneer u ze opslaat in dit handgemaakte archief van Brillianta. www.prints-international.com

Handgemaakt archief

Houdt uw documenten intact wanneer u ze opslaat in dit handgemaakte archief. Combinatie papier en Brillianta. www.prints-international.com

Opbergdoos

Handgemaakte Flip Box , de perfecte multifunctionele opslag oplossing. Gebruik deze voor het opslaan van uw A4-formaat papier, in / uitgaande mails en al uw andere zaken. Combinatie papier en Brillianta. www.prints-international.com

Kinderboek

In dit boek worden filosofische vraagstukken voor kinderen toegankelijk en inzichtelijk gemaakt. Linnen rug Brillianta 4058. Bron: De Monsterkamer, fotografie: Sanne Kabalt

Pijnboom

Het boek Pijnboom weerspiegelt de onrust die Annegien voelde als kind terwijl ze iedere dag 15 kilometer fietste heen en terug naar school. Ze is er van overtuigd dat haar indrukken, emoties en worstelingen van destijds in dit landschap liggen opgeslagen. Gebonden in Brillianta Calandré 34038, voorzien van een blindpreeg. Bron: De Monsterkamer, fotografie: Sanne Kabalt

Fotoboek

Laura Hospes kwam na een suïcidepoging terecht in het UCP, een psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Vanaf de eerste dag legde ze zichzelf vast met haar camera. Laura Hospes is verkozen tot één van de vijftig beste opkomende fotografen voor 2015, gekozen door de internationale jury van de LensCulture Emerging Talent Awards 2015. Gebonden in Brillianta Calandré 34001. Bron: De Monsterkamer, fotografie: Sanne Kabalt

Porsche Panamera

Het ultieme Porsche Panamera GTS boek, luxe Chinese editie in casette gebonden in Finesse.

Het mooiste boek van de wereld, 2017

Het 'beste boekontwerp van de hele wereld' 2017 is uitgereikt! De hoogste prijs voor het mooiste boek ter wereld gaat naar de publicatie "Ornithology". Het won de 'Golden Letter' van bijna 600 van de beste boeken uit 32 landen. Voor de rug is Brillianta® 4044 gebruikt. Ontwerp door Jeremy Jansen, Uitgever De Hef. Bron: De Monsterkamer, fotografie: Sanne Kabalt

Bijzondere collecties

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het Nederlandse Genootschap van Bibliofielen, treden zij uit de schaduw van hun bibliotheken en tonen hun mooiste schatten in dit 430 pagina’s tellende boek. Gebonden in Finesse en voorzien van een bijzondere foliebedrukking. 

Anne Frank

Exclusief verkrijgbaar in het Anne Frank Huis en in de Anne Frank Huis webwinkel:  leeg dagboek met een introductie van 16 pagina’s over het leven van Anne Frank is. Full colour bedrukt op Printex.

Pelgrimage

Kleurrijk boek in bijpassende cassette over de bedevaart in Mexico. Gebonden in Brillianta met blinddruk. www.comercialwhitehouse.com

Presentatie

Stalenkap omplakt met Brillianta voor de presentatie van uw stoffen.

Harry Potter

Harry Potter, geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling, hardgebonden versie.

Bijbel

Limited edition van de Herziene Statenvertaling met Psalmen en formulieren. Door het kleine formaat is dit bijbeltje gemakkelijk mee te nemen. Patchwork: Natuurlinnen.

Jamie Oliver

Jamie’s comfort food is een kookboek met meer dan 100 recepten voor elk moment in je leven dat je iets te vieren heb.

“Dit boek is een traktatie, zowel de recepten als het boek op zich”- Jamie Oliver www.winter-company.com

Restaurant La Marée

Menukaart gemaakt in onze Magic voor visrestaurant La Marée, gevestigd in het hart van Wenen. www.gastrotopcard.com

Detail menukaart

Menukaart, detail van de binnenkant gemaakt van Metallium. www.gastrotopcard.com

Hotelinformatiemap

Exclusieve hotelkamer informatiemap, omslag Metallium. www.gastrotopcard.com

Versterkte menukaart

Dit model menukaart voldoet aan alle wensen en maakt indruk met eenvoud, stijl en optimale functionaliteit. Versterkte kaart, binnen- en buitenkant gebonden in Senator. www.gastrotopcard.com

Restaurant Bambu

Dit model menukaart voldoet aan alle wensen en maakt indruk met eenvoud, stijl en optimale functionaliteit. Versterkte kaart, binnen- en buitenkant gebonden in Senator. www.gastrotopcard.com

Menukaart voor losse vellen

Versterkte menukaart van Metallium met klemrail in de rug om losse vellen makkelijk uit te wisselen. www.gastrotopcard.com

Tweekleurige menukaart

Menukaart gemaakt van twee kleuren Metallium, door het handige Quickfix systeem kunnen snel vellen papier uitgewisseld worden. www.gastrotopcard.com

Restaurant Belmond

Menukaart voor restaurant Belmond Miraflores Park, Lima Peru. Gemaakt van Fancy Metallic en bedrukt in zeefdruk. www.resmark-peru.com

Restaurant Osaka

Menukaart voor restaurant Osaka in Lima, Peru. Gemaakt in Halflinnen light en in zeefdruk bedrukt en voorzien van een foliebedrukking. www.resmark-peru.com

Aziatisch in Peru

Menukaar ten voor de Aziatische restaurants Sukha en Matsuei. De kaarten zijn gemaakt in Saphir en voorzien van zeefdruk, UV inkten en foliedruk. www.resmark-peru.com

Restaurant Cala

Menu- en dessert kaart voor restaurant Cala, gemaakt in Metallium en folie bedrukt. www.resmark-peru.com

Led Zeppelin

Genummerde limited edition super de luxe box van Led Zeppelin, gebonden in Brillianta. www.winter-company.com

Dior

Een koffietafelboek dat de overeenkomsten onderzoekt tussen de creaties van haute couture huis Dior en de schilderijen afkomstig uit  een van de meest populaire kunststromingen uit de 19e eeuw. Gebonden in Brillianta en bedrukt in offset. 

 

Moment & Memory

Nog een prachtig boek voor al uw speciale momenten en herinneringen. Gebonden in Fancy linen . www.paperian.co.kr

Scrapbook

Voor het bewaren van al uw dierbare herinneringen is deze serie scrapbooks gemaakt. Cover van Fancy linen waardoor het tevens vuilafstotend is. www.paperian.co.kr

Chivas

Een zeer bijzondere 38-jaar oude Royal Salute van Chivas, verkrijgbaar in exclusieve geschenkverpakking  gemaakt van Brillianta Calandré. www.winter-company.com

Holland & Sherry

Sinds 1836 voorziet Holland & Sherry prestigieuze kleermakers en luxemerken van enkele van de mooiste en fijnste stoffen ter wereld. Deze luxe box is gemaakt van onze sprankelende blauwe glitter Magic en afgewerkt met een zilveren folie bestempeling. www.winter-company.com

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana geschenkverpakking gemaakt van dubbelzijdig  Brillianta. www.fontanagrafica.net

Babyalbum

Handgemaakt baby foto/scrapbook album.  De cover is voorzien van speelse elementen en gebonden in Brillianta.

Behang collectie

Hookedonwalls geeft je een nieuwe kijk op behang. Dit behang collectie boek is gemaakt van de extra zware kwaliteit Reprotex en bedrukt in offset.  

Stingray restaurant in Australië

Menukaart gemaakt van Buckram Premium wit en bedrukt met UV inkten.

Receptieboek

Een receptieboek met volop ruimte voor persoonlijke berichtjes en het toevoegen van foto’s.  Gebonden in Brillianta en daarna uitgestanst.

Historisch boek

Intiem portret van de opkomst en de ondergang van de Twentse grootindustriëlen.  Extra interessant voor ons bedrijf omdat ook de familiegeschiedenis van de familie Van Heek, grondleggers van ons bedrijf, aan bod komt. Gebonden in oranje Finesse en bedrukt in offset.

Best verkochte boek in jaren in de UK

Fifty Shades of Grey is het best verkochte boek in de UK van de afgelopen jaren en overstijgt zelfs de verkopen van Harry Potter en de Deathly Hallows. Gebonden in Brillianta Calandré  met prachtige folie bestempeling ; de serie is verpakt in een cassette . www.winter-company.com

Stationary

Regina notitie boekje, zeer fijn rondom gedrukt in zeefdruk.

Bijzondere atlas

Schitterende serie boeken met landkaarten van het Ottomaanse rijk. De landkaarten zijn uitklapbaar en offsetbedrukt op Printex.

Best Verzorgde Boeken

Een vakjury van De Best Verzorgde Boeken selecteert de beste inzendingen van uitgevers, ontwerpers, drukkers, binders, lithografen, auteurs, kunstenaars, academiestudenten en andere boekenmakers en bundelt deze in de catalogus van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken; gebonden in Finesse met een zeer fraaie foliebestempeling.

Fashion boek

Collette Dinnigan is een van de meest succesvolle en gevierde fashion designers van Australië. Haar prachtige 261 pagina’s tellende boek “Obsessive Creatives”, is gebonden in Brillianta Calandré en bedrukt in offset. Het boek neemt je mee achter de schermen van de wereld van haute couture.

Vincent van Gogh

Ter gelegenheid van het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh is er in samenwerking met het Van Gogh museum een uniek kunstwerk gecreëerd van de complete collectie die te zien is in het museum, van schetsboeken tot aan schilderijen.
De schetsboeken, notitieboekjes en aantekeningen zijn zeer nauwkeurig nagemaakt. Hierbij is gebruik gemaakt van Brillianta, Natuurlinnen, Halflinnen Dark en verschillende druktechnieken. Gelimiteerde oplage van 2998 stuks. 

Sprankelende verpakking

Luxe verpakking in Magic zwart van het toonaangevende wijnhuis JC le Roux uit Zuid-Afrika, Stellenbosch. www.graphica.co.za

National Geographic

Boekenkast voor National Geographic bekleed met inkjet bedrukte Brillianta, ontworpen door Mats Theselius voor Källemo Möbler Zweden.

Bhagavad Gita

Speciale luxe versie van de Bhagavad Gita, geleverd in casette met Swarovski steentjes, gebonden in Reprotex full colour offset bedrukt.